De beste kredittkort for reise og ferie

Dersom du ønsker et kredittkort for reise og ferie, altså et kort som er gunstig å bruke utenlands (og gjerne har en del fordeler på kjøpet), bør du ta en titt på kortene ovenfor.

Hvorfor er det annerledes å bruke kredittkort utenlands?

Vekslingskurs og veklsingsgebyr

Det er litt mer å tenke på når du skal bruke kortet utenlands. Først og fremst må du forholde deg til flere valutaer. Kortet ditt, og regningen du mottar, er i utgangspunktet i norske kroner. Det vil si at hver gang du bruker kortet i et land som har annen valuta enn norske kroner, som vil si alle andre land, foretas det en vekslingsprosess hver gang du drar kortet. Beste kredittkort for reise og ferie.

Kredittkortselskapene har generelt bra vekslingskurser, mye bedre enn lokale banker eller butikker kan by på, allikevel belastes du med et vekslingsgebyr for å dekke svingninger i kursen (valutakurser svinger opp og ned hele tiden). Dette ligger på 1.75–2%, avhengig av hvilket kort du har.

Andre gebyrer

Vanligvis tar den lokale banken et gebyr på kontantuttak (dette er vanlig for minibanker i utlandet, når du ikke er kunde i banken, selv dersom du har et kort fra det samme landet!). Dette er det lite du kan gjøre noe med, da det er ytterst få norske banker som har minibanker utenlands.

Et gebyr du kan gjøre noe med er det transaksjonsgebyret som din kortutsteder belaster deg. Noen kort, spesielt de som tilhører vanlige banker, koster deg dyrt å bruke utenlands. Dersom du gjør mange transaksjoner gjennom ferien, og bruker kredittkort til det meste (slik som anbefales), vil det fort bli en del penger ut vinduet i form av gebyr.

Vi anbefaler derfor at du ser etter et kort som gir deg geyrfri varekjøp, og helst også uttak, i utlandet.