De beste gebyrfri kredittkort

Et gebyrfritt kredittkort er, som navnet sier, et kredittkort uten gebyr. Dette vil si at du ikke har noen måneds-/termingebyr, ikke noe årsgebyr og ingen gebyr når du tar ut penger i minibank eller utfører varekjøp. Noen kort er gebyrfri i Norge, men det finnes et par kort som heller ikke tar gebyr ved uttak utenlands.

Hvilke forskjellige gebyr snakker vi om?

  • Løpende gebyr, for eksempel års-, måneds- og termingebyr
  • Gebyr ved transaksjoner, for eksempel gebyr ved varekjøp mindre enn x antall kroner, gebyr ved varekjøp utenlands eller andre gebyr direkte relatert til transaksjonen

Husk renter!

Selv om kortet er gebyrfritt, betyr det ikke nødvendigvis at det er gratis! I tillegg til gebyrer har man også renter. Dersom du utelukkende gjør varekjøp, og tilbakebetaler utestående beløp ved forfall, trenger du ikke å tenke på renter. Skal du ta ut kontanter, enten i minibank eller i kasse, må du være klar over at rentene begynner å løpe med en gang ved kontantuttak. For kontantuttak har det derfor ikke noe å si om du har en rentefri periode på 45 dager, da rentene begynner å løpe med en gang. Kredittkort utlandet.

Gebyr på gebyrfri kort

Selv om kortet ditt er gebyrfritt, så snakker vi her om gebyrene fra din kortleverandør. Selv om din kortleverandør ikke koster deg noe for en transaksjon i utlandet, kan det veldig godt være at den lokale banken trekker en kostnad for transaksjonen. I tillegg vil gjerne VISA/Mastercard/American Express (alt etter hvem som har kortet ditt) trekke noen prosenter i vekslingsgebyr. Dette er et gebyr som gjelder på grunn av valutausikkerheten, og gjelder alle kredittkort. Dette er ikke noe din bank kan styre.

Gebyrfri uttak i utlandet

Før du reiser utenlands bør du undersøke betingelsene på de kredittkortene du har — eller de du vurderer å skaffe deg. I dag er det veldig mange kredittkort som er gratis å ha, og det er derfor ingenting i veien for å ha flere kredittkort dersom du er disiplinert. For eksempel kan du ha et til ferie og reise, et med lav rente til større utgifter, et til bensinrabatt og eventuelt andre fordelkort alt etter som hvordan du bruker penger.

En ting er sikkert, når det kommer til utenlandsbruk er det stor forskjell på kredittkort

Ved uttak utenlands, anbefaler vi at du sjekker på VISA og Mastercard sine nettsider. Her får du opp alle “offisielle” minibanker som du tryt kan stole på. Det finnes mange flere, men disse har gjerne ikke samme sikkerhet eller hører til en tredjepart (og ikke en bank).

Husk også å alltid betale i lokal valuta, dette gir deg en mye bedre vekslingskurs enn det du får dersom du betaler i norske kroner! Vanligvis kan du velge dette på betalingsterminalen eller minibanker når du tar ut penger.

gebyrfri kredittkort utlandet

Gebyrfri kredittkort med fordeler (reiseforsikring mm)

Selv om et kredittkort er gebyrfritt og gratis (så lenge du ikke lar rentene løpe), betyr ikke det at kortet er helt ribbet for fordeler. Du finner flere kort på markedet som er gebyrfri — men som har flere fordeler som reiseforsikring inkludert.