Kredittkort med bonus og cashback

Beste kredittkort med cashback

Ovenfor har vi samlet flere kort som alle tilbyr en eller annen form for cashback (kickback), bonus eller rabatt. Bortsett fra disse fordelene, er de vanlige kredittkort.

Bensinrabatt er også en form for cashback, men siden dette er såpass utbredt har vi laget en egen underside for drivstoffkort.

Hva er cashback?

Cashback betyr egentlig bare “penger tilbake“. Cashback kalles også gjerne for kickback eller bare bonus, men det betyr stort sett det samme: Du får penger tilbake når du bruker kortet.

Utsalgssteder som tar betaling med kredittkort må betale en viss prosentandel av kjøpet til kortselskapet (det er slik kredittkortselskap hovedsakelig tjener penger). Med cashback får du deler av dette beløpet.

Cashback kan være en bra måte å spare noen tusenlapper på, men ofte finnes det en maksgrense på hvor mye cashback du kan få i året (litt avhengig av kortet). Du kan derfor ikke få ubegrenset cashback. Men vi tenker som så, at når du først trenger å betale med kort, hvorfor ikke velge et kort som gir noe igjen? Et vanlig bankkort gir deg ingenting tilbake, og koster faktisk ofte penger å ha og bruke! Kredittkort bonus.

Cashback er forholdsvis nytt i Norge, og er er et konsept vi har importert fra USA og Storbritannia (surprise, surprise!), hvor det er betraktelig flere kredittkortselskap og høyere konkurranse om kundene. Vi har også sett en økning i konkurranse på det norske markedet, noe som fører til bedre kredittkort med flere fordeler for oss kunder.

Cashback og bonus er i praksis en måte å lokke kunder — men det er noe vi kunder tjener på, så lenge vi bruker kortet disiplinert.

Tjen penger på å bruke kredittkortet ditt

Det høres ikke verst ut, å tjene penger på å bruke penger. Cashback og rabattordninger fra kredittkortselskapene kan ofte virke som en veldig bra grunn til å begynne å bruke kredittkortet mer. Det stemmer egentlig, men bare dersom du har litt orden på økonomien. Dersom du venter med å betale til rentene begynner å løpe, går vinningen opp i spinningen, da cashbacken din blir spist opp (og vel så det) av renter.

Ved å bruke cashback og bonuskort systematisk i hverdagen kan du spare flerfoldige tusen kroner i året, og når man uansett må bruke betalingskort i dag, så ser vi ingen grunn til å ikke skaffe seg et kredittkort med cashback.

Ekstern artikkel (VG)