Kredittkort for studenter og unge

Trenger du et kredittkort? Vi regner med at det er derfor du er her, men er du også student? Studenter har gjerne et litt annet bruksmønster og behov enn andre kredittkortbrukere. Uansett, du har komt til ritig sted!

Ovenfor har vi sammenlignet de mest populære kredittkortene på det norsk markedet, med utgangspunkt i hva studenter trenger. Å få kredittkort er ikke vanskelig. Du trenger bare å fylle ut en søknad online, signere med BankID, og så har du svar fort som bare det. Du trenger ikke å skifte bank for å få kredittkort, så dersom du har for eksempel Skandiabanken til vanlig kan du fint få Re:member fra EnterCard.

Som student får man gjerne ikke mer penger enn det man akkurat trenger, og kanskje ikke det engang, fra Lånekassen. Vi har det bra her, mange land gir ikke engang ut studielån, men allikevel kan det være at man trenger litt ekstra en måned. Dersom du har sommerjobb, går det gjerne en stund før du får betalt, eller kanskje Lånekassen somler med å betale ut stipendet dditt, og du må betale leie? Kanskje skal man hjem til jul, man ønsker å kjøpe oensumlitteratur men har ikke mottatt auuststipendet enda eller hva vhsi man skal på studietur til utlandet? I utlandet er det sterkt anbefalt å bruke kredittkort, og her er det ikke noen forskjell om man er student eller arbeidstaker på fulltid. Et kredittkort gir deg en mer fleksible hverdag, noe mange studenter trenger.

Ved å velge rett studentkredittkort så kan du få meget gode betingelser, bedre enn det banker greier å matche. Kredittkortene vi har samlet ovenfor har en rekke fordeler inkludert (for eksempel cashback, rabatter, gratis reise- og avbestillingsforsikring og mye mer). I tillegg er noen 100% gebyrfri, og dersom du trenger å utnytte kreditten over tid kan du velge et kort med lav rente.

Et annet alternativ er forbrukslån for studenter, noe du kan lese mer om her. Uansett om du velger forbrukslån eller kredittkort for studenter, må du være klar over at dette er et lån, og at pengene må tilbakebetals før eller senere. Det er mye å spare på å bruke kredittkort sett i forhold til et vanlig bankkort (debetkort), men man må også bruke hodet.

Kredittkort for unge mellom 18 og 20 år

Dersom du er yngre enn 23 år er det faktisk flere kredittkortselskaper som vil gi deg avslag kun basert på alderen din! Kortene vi har samlet ovenfor godtar søkere fra og med 18–21 år.